περιβάλλον και πολιτική

μεταναστευτικό-προσφυγικό-γενοκτονίες-Φίλης και εθνικές μειοδοσίες για έναν επιλήσμονα λαό

with one comment

[ένα συμπίλημα των ημερών, όπου υπάρχουν μεγάλες και ενοχλητικές αλήθειες – και από ενοχλητικούς χώρους – για την καθεστηκυία «προοδευτική» τάξη …]

ΣΑΝ ΝΑ ΧΑΘΗΚΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ!

Η Ρεπούση, ο Φίλης και οι τουρκικές πιέσεις για το αντιρατσιστικό

Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Το 2014, όταν συμπληρώνονταν 100 χρόνια από την τέλεση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από πηγές μας στις Βρυξέλλες και αλλού, το τουρκικό κράτος ξόδεψε το ποσό των 5 δισ. δολαρίων για να εξουδετερώσει τις προσπάθειες των ανά τον κόσμο αρμενικών κοινοτήτων για τη διεθνοποίηση και την αναγνώριση της γενοκτονίας που υπέστησαν οι Αρμένιοι από τους Νεότουρκους και τους κεμαλικούς.
Κατά τον ίδιο τρόπο, το τουρκικό κράτος ξοδεύει κάθε χρόνο πολλά δισεκατομμύρια δολάρια επί δεκαετίες για να εξουδετερώνει όλες τις ενέργειες που κινούνται στην κατεύθυνση της διεθνοποίησης της γενοκτονίας, ενώ χρηματοδοτεί γενναία έδρες τουρκικών σπουδών ανά τον κόσμο για να περνούν οι τουρκικές θέσεις στον ακαδημαϊκό κόσμο και, δι’ αυτού, στα πολιτικά συστήματα κάθε χώρας.

Οποιος, έστω μακρόθεν, παρακολουθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, γνωρίζει ότι η αποτροπή της αναγνώρισης της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας, ήτοι των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων, από τη διεθνή κοινότητα αποτελεί μόνιμο και πρωταρχικό στόχο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και της διπλωματίας της Αγκυρας.

Απόδειξη τούτου είναι οι έντονες και σκληρές αντιδράσεις του τουρκικού κράτους σε περιπτώσεις όπου κάποιες χώρες αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά και των Ελλήνων. Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, οι τουρκικές κυβερνήσεις ανακαλούν τους πρέσβεις τους από τις χώρες που αναγνωρίζουν τη γενοκτονία, ενώ εφαρμόζουν ακόμα και εμπάργκο, πλήττοντας οικονομικά τις χώρες αυτές και δείχνοντας στις υποψήφιες προς αναγνώριση της γενοκτονίας χώρες ποια είναι τα αντίποινα που τους περιμένουν.

Τέλος, δεν υπάρχει δημοσιογράφος, αρθρογράφος, πολιτικός και διπλωμάτης στην Ελλάδα που δεν γνωρίζει τις προσπάθειες, τους εκβιασμούς και τα διαβήματα που έκανε και συνεχίζει να κάνει η Τουρκία στις ελληνικές κυβερνήσεις, για να ακυρώσει στην πράξη τους νόμους που ψηφίστηκαν το 1994 και το 1997, με τους οποίους αναγνωρίστηκαν η 19η Μαΐου και η 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρες μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Προτελευταία απόπειρα ακύρωσης στην πράξη των ως άνω νόμων ήταν τα αλλεπάλληλα διαβήματα που έκαναν οι Τούρκοι στις ελληνικές κυβερνήσεις, όταν οι υπουργοί Δικαιοσύνης Καστανίδης, Ρουπακιώτης και Αθανασίου θέλησαν να φέρουν προς ψήφιση το λεγόμενο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο». Η πιεστική απαίτηση των Τούρκων να μη συμπεριληφθεί σ’ αυτό η ποινικοποίηση των γενοκτονιών που ψηφίστηκαν από το ελληνικό Κοινοβούλιο έκαναν το νομοσχέδιο… λάστιχο.

Η τελευταία περιπέτεια ήταν πέρυσι το καλοκαίρι, όταν το νομοσχέδιο πηγαινοήλθε τρεις τέσσερις φορές, ακριβώς για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Μάλιστα, σε ένα πηγαινέλα, βουλευτής κόμματος της ελληνικής Βουλής, τον Μάιο του 2013, ενημέρωσε προσωπικά τον Τούρκο πρέσβη ότι στο προσχέδιο συμπεριλαμβανόταν η ποινικοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων και του ζητούσε να παρέμβει στην ελληνική κυβέρνηση για να το αποτρέψει. Λίγες ημέρες μετά, η κυρία Ρεπούση έστειλε το περιβόητο μήνυμα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνοντάς τους για τον κίνδυνο να περάσει αυτή η «προβληματική διάταξη», όπως χαρακτήριζε τη συμπερίληψη της ποινικοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, ζητώντας από τον καθέναν να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποτραπεί κάτι τέτοιο.

Τελικά, τον Αύγουστο του 2014, η κυβέρνηση Σαμαρά είχε υποκύψει στις έσωθεν και έξωθεν πιέσεις και έφθασε στο σημείο να καταθέσει το νομοσχέδιο κατά πώς το ήθελαν ο Τούρκος πρέσβης, η κ. Ρεπούση και οι σύντροφοί της στον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους οποίους, όπως αποδείχτηκε, και ο κ. Φίλης.

Τότε χρειάστηκε η καθοριστική παρέμβαση των 37 βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι, με πρωτοβουλία του Σάββα Αναστασιάδη, απείλησαν την κυβέρνηση με πτώση, αν δεν συμπεριληφθούν οι γενοκτονίες που ψηφίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων. Τότε, λίγες ημέρες μετά, ο κ. Φίλης έγραψε το κατάπτυστο και υβριστικό άρθρο στην «Αυγή», με το οποίο κατηγορούσε τους 37 βουλευτές της Ν.Δ. για την πατριωτική πράξη τους. Φέτος, πολύ απλά, ολοκληρώνει το έργο του ο κ. Φίλης, με την ανοχή του Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς των ΑΝ.ΕΛ.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε το εξής: Ο κ. Φίλης προκάλεσε τεράστια εθνική ζημιά. Αν συνεχίσει να είναι στην κυβέρνηση, η ζημιά θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και θα οδηγηθούμε στην ακύρωση όχι μόνο του ρατσιστικού, αλλά και των νόμων με τους οποίους αναγνωρίστηκαν οι γενοκτονίες. Αυτός είναι ο στόχος. Και, αν γίνει αυτό, είναι σαν να χάνουμε εθνικό έδαφος. Τόσο απλά.

αναδημοσιεύθηκε ολόκληρο λόγω της ιδιαίτερης προφανούς σημασίας του, από το http://www.dimokratianews.gr/content/55071/san-na-hathike-ethniko-edafos

———-

PontosA3afisa-1_011-724x1024———-

———-

το ακόλουθο από το φιλικό προς την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΝΤΙΚΙ (ολόκληρο στο http://www.topontiki.gr/article/149205/genoktonia-i-ethnokatharsi-se-varos-tis-mnimis-enos-laoy

Γενοκτονία ή εθνοκάθαρση σε βάρος της μνήμης ενός λαού!

του ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖAΚΗ

… Τα προβλήματα του Ποντιακού Ελληνισμού αρχίζουν λίγα χρόνια μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης. Την πτώση της Βασιλεύουσας ακολούθησε αυτή της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας το 1461. Από τότε έως και τον πλήρη ξεριζωμό των Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες γίνεται μια σειρά ανηλεών διωγμών, σφαγών, ξεριζωμών, μια συστηματική προσπάθεια εξισλαμισμού και εκτουρκισμού των πληθυσμών, έως ότου καταλήξουμε στη συστηματική και μεθοδευμένη εξόντωση – γενοκτονία του 20ού αιώνα.
Μια σύντομη ιστορική αναδρομή 
Από το 1461 έως και το 1923, η οθωμανική κατάκτηση του μικρασιατικού Πόντου μπορεί να χωριστεί σε ιστορικές περιόδους κατά τις οποίες ασκηθήκαν συγκεκριμένες πολιτικές. Η πρώτη και πιο ήπια περίοδος αρχίζει από την πτώση της Τραπεζούντας, λίγο μετά τα μέσα του 15ου αιώνα και διαρκεί περίπου δυο αιώνες έως και τα μέσα του 17ου. Σε αυτήν την περίοδο, η Οθωμανική Αυτοκρατορία κρατά μια ουδέτερη πολιτική απέναντι στους Έλληνες του Πόντου…
———-

Ο Νίκος Φίλης και η γενοκτονία του ιστορικού παρελθόντος

Δηλώσεις Ν. Φίλη: Εθνομηδενισμός ή Ισοδύναμο;

του Βασίλειου Κυρατζόπουλου

Στις 3/11/2015 σύσσωμος ο Ελληνικός και ο Τουρκικός Τύπος αναφέρουν τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας. Νίκου Φίλη περί άρνησης «Γενοκτονίας των Ποντίων». Στις 5/11/2015 ο Υπουργός επανέρχεται υπενθυμίζοντάς μας το άρθρο του που είχε δημοσιευθεί στην Αυγή στις 20/8/2014.

Επειδή οι δηλώσεις των υπουργών δεσμεύουν μία χώρα στο διεθνές στερέωμα και δεν περιορίζονται σε επίπεδο πολιτικών συζητήσεων στη Βουλή όπως του Τατσόπουλου[1] ή σε ραδιοφωνική κουβέντα όπως της Ρεπούση[2], επιβάλλεται ο Υπουργός Παιδείας ή να ανακαλέσει ή να αποπεμθεί από την κυβέρνηση. Εξάλλου ο Ν. Φίλης μπορεί να στηρίξει τις όποιες ανιστόρητες παράνομες θέσεις του σε εθνικό – πολιτικό επίπεδο, που ναι μεν θα ακουστούν, αλλά δεν θα δεσμεύσουν ανά την οικουμένη ένα πολυπαθέστατο έθνος.

Πριν συνεχίσουμε οποιαδήποτε αναφορά, καλό θα είναι να θυμηθούμε το διεθνές και εθνικό Δίκαιο σ’ ότι αφορά την παρανομία του Υπουργού, και ιστορικά δεδομένα σ’ ότι αφορά την αμάθειά του. Εξάλλου το θεωρητικό τμήμα του θέματος έχει εξαντληθεί από τον γράφοντα εδώ και μια δεκαετία[3]. Ας δούμε περιληπτικά το ιστορικό της θεσμοθέτησης του αδικήματος…

ολόκληρο στο: https://pontosandaristera.wordpress.com/2015/11/09/kyratzopoulos/#more-18387

———-

Το Μεταναστευτικό τείνει πλέον να πάρει διαστάσεις εθνικής συμφοράς!

του Γιώργου Χαρβαλιά

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Και ταυτόχρονα εφιαλτικοί. 200.000 πρόσφυγες και κάθε λογής απρόσκλητοι επισκέπτες πάτησαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος μόλις τον μήνα που μας πέρασε. Από αυτούς είναι άγνωστο πόσοι αποφάσισαν ή μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα. H Ελλάδα, κατά γενική ομολογία, εξελίσσεται στη μοναδική πύλη εισόδου για τους κυνηγημένους των πολέμων σε Συρία και Ιράκ, αλλά και για τους συνειδητούς λαθρομετανάστες «υπερκορεσμένων» ασιατικών χωρών, όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρώπη. Η εισβολή παίρνει διαστάσεις λαίλαπας. Μόνο στο διάστημα των τελευταίων έξι εβδομάδων αποβιβάστηκαν στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου σχεδόν όσοι διέσχισαν τη Μεσόγειο το πρώτο εννεάμηνο του 2015! Είναι μαθηματικά βέβαιον ότι αν συνεχιστεί αυτό το βιολί, με κλειστά τα σύνορα άλλων ευρωπαϊκών κρατών υποδοχής, η χώρα μας θα έχει υποστεί τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή αλλοίωση στη νεότερη Ιστορία και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης…

ολόκληρο στο: http://www.dimokratianews.gr/content/55123/o-efialtis-htypise-tin-porta-mas

———-

Γιατί ήταν αναμενόμενη η αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Ποντίων

του Κων/νουΧολέβα

… Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη δεκαετία του 1920-1930 από τον χώρο των οπαδών της διεθνιστικής Αριστεράς και της μαρξιστικής – λενινιστικής ανάλυσης ακούστηκαν οι πρώτες έντονες φωνές για την κατάργηση του ελληνικού αλφαβήτου και την αντικατάστασή του με το λατινικό. Πρώτα οι αριστεροί διανοούμενοι μίλησαν για την ανάγκη καθιερώσεως της φωνητικής γραφής, δηλαδή την αλλοίωση της ιστορικής ορθογραφίας, και στη συνέχεια δεν δίστασαν να αρθρογραφήσουν υπέρ της λατινοποιήσεως και του αφελληνισμού της γλώσσας και της γραφής μας. Πρωταγωνιστής του κινήματος ήταν ο Δημήτρης Γληνός, ο οποίος μετά το 1941 έγινε γνωστός από το κείμενό του «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ».
Δεν είναι επίσης, τυχαίο, ότι στον χώρο της Αριστεράς κυοφορήθηκε και προβλήθηκε μαχητικά η αντίληψη ότι οι Μακεδόνες δεν είναι Ελληνες και ότι ο λαός της Μακεδονίας και της Θράκης πρέπει να βρει την… αυτοδιάθεσή του στο πλαίσιο μιας βαλκανικής ομοσπονδίας…

ολόκληρο στο: http://www.dimokratianews.gr/content/55117/diethnistiki-aristera-kai-istoria

———-

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Γιατί είναι σημαντικό να διεθνοποιηθεί η εξόντωση των Ποντίων

του Σάββα Καλεντερίδη

… Κάτι που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι, ενόσω το τουρκικό κράτος διέπραττε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, από το 1914 έως το 1919, δεν υπήρχε πολεμική σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Οθωμανικής
Αυτοκρατορίας, άρα καμία δικαιολογία για απώλειες αμάχων στη διάρκειαενός πολέμου.Κανονικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, κανονική γενοκτονία. Ολο αυτό το διάστημα, το ελληνικό κράτος δεν έκανε απολύτως τίποτα για να προστατέψει τους ελληνικούς πληθυσμούς από την τουρκική βαρβαρότητα.
Και, το κυριότερο, όσο οι Τούρκοι μακέλευαν τους Ελληνες, στην Ελλάδα ζούσαν περί τις 400.000 μουσουλμάνοι, τους οποίους οι Ελληνες αλλά και το ελληνικό κράτος -πράττοντας πολύ σωστά, γιατί στη βαρβαρότητα δεν υπάρχει αμοιβαιότητα- δεν υπέβαλε σε αντίποινα…

ολόκληρο στο: http://www.dimokratianews.gr/content/55116/i-genoktonia-ton-pontion

———-

Ο Φίλης και «Ενα Άουσβιτς εν ροή»

του Φαήλου Κρανηδιώτη

Οι Τούρκοι δεν είχαν θαλάμους αερίων ούτε κρεματόρια. Σφάζανε στο γόνατο, στις άκρες των δρόμων

Πάνω σε όσα κόπρισε ο Φίλης μαζεύτηκαν μία προς μία όλες οι παχιές μύγες της καθεστωτικής προόδου. Από τη Ρεπούση, τον αερογάμη Τατσόπουλο και τη φυλλάδα πατσαβούρα της Αγίου Κωνσταντίνου, που έβγαινε κάποτε με χαρτί του Τσαουσέσκου, ως τον κλαρινογαμπρό της Ντόρας και τα ρετάλια της «Εφημερίδας των Συντακτών», τους ιούς της βιοχλαπάτσας, που κακογέρασαν και μυαλό δεν έβαλαν.

Ο Φίλης, με την επιστημοσύνη προοδευτικού ταβλαδόρου και κατόχου PhD σε πατσατζίδικο, απεφάνθη ότι οι Πόντιοι δεν υπέστησαν Γενοκτονία αλλά «εθνοκάθαρση», διότι δεν ήταν «βιομηχανοποιημένη εξόντωση».
Στην ασήμαντη εξοχότητά του και σε όλο τον συρφετό που σήκωσε τη βρόμικη γροθίτσα του, για να στηρίξει αυτές τις κεμαλικές τερατολογίες, έχει απαντήσει σε ανύποπτο χρόνο ο σπουδαίος ιστορικός μας, ο Πολυχρόνης Ενεπεκίδης.

Το 1997 είχα διαβάσει σε άρθρο του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» μια συγκλονιστική φράση για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκε εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού: «Ενα Αουσβιτς εν ροή». Αφού αρκετοί σφάχτηκαν ή κάηκαν ζωντανοί σε σπίτια, αχυρώνες, εκκλησίες, οι επιζήσαντες, γυναικόπαιδα, γέροι, άνδρες, απογυμνωμένοι από χρήματα, εφόδια και σε πολλές περιπτώσεις και από τα ρούχα που φορούσαν, οδηγήθηκαν σε πορείες θανάτου μέσα από χιονισμένα άγρια βουνά ή άνυδρους ερημότοπους…

ολόκληρο στο: http://www.dimokratianews.gr/content/55124/o-filis-kai-ena-aoysvits-en-roi

———-

Η μεταβλητή για το δημόσιο χρέος

του Μανώλη Κοττάκη

Γιατί η όποια απόφαση για αναδιάρθρωση δεν είναι της παρούσης

…Από μια πρώτη ανάγνωση του πίνακα προκύπτουν δύο συμπεράσματα: Η παταγώδης αποτυχία του πρώτου Μνημονίου, το οποίο σχεδίασαν από κοινού ΠΑΣΟΚ – ΔΝΤ, οδήγησε σε δανεισμό-μαμούθ με το δεύτερο Μνημόνιο. Το δεύτερο είναι ότι ευτυχώς χρωστάμε πλέον ελάχιστα στις αγορές – στην πραγματικότητα χρωστάμε σε εταίρους και εαυτούς…

ολόκληρο στο: http://www.dimokratianews.gr/content/55127/i-metavliti-gia-dimosio-hreos

Advertisements

Written by dds2

Νοέμβριος 9, 2015 στις 1:31 μμ

Ένα Σχόλιο

Subscribe to comments with RSS.

  1. Γενοκτονία ή εθνοκάθαρση;
    Ρωτήσαμε τον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δημήτρη Χριστόπουλο
    http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/546/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%AE-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B7


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: