περιβάλλον και πολιτική

Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

leave a comment »

Στο ανόητο και άχρηστα σπαταλημένο αυριανό δημοψήφισμα, ορθότερη θέση μπορεί να είναι μόνο της ενσυνείδητης αποχής.
Έτσι: δεν δίνεται συγκατάθεση σε ένα ΝΑΙ που απλά σημαίνει υποταγή και συνέχιση του δρόμου που εδώ και πέντε χρόνια γνωρίζουμε.
Δεν δίνεται συγκαταθεση σε ένα ΟΧΙ που απλά είναι λόγια του αέρα, σωτηρία για τα εσωκομματικά προβλήματα του κυβερνώντος κόμματος, άχρηστο ως προς την ουσία του, μας αυτοδεσμεύει σε μέτρα ύψους 8 δισ. € και σε τελική ανάλυση θα μας οδηγήσει στον θαυμάσιο κόσμο των διαπραγματεύσεων, ξανά, από την Δευτέρα (δεν το λέω εγώ. Η κυβέρνηση το λέει).
Αποχή: αν και μόνο ως ρομαντική ευχή μπορεί να υποστηριχθεί σε συνθήκες πανικού, στρες, υπερβολής κλπ. Εάν μπορούσε να φθάσει το 60% τότε το δημοψήφισμα δεν θα ήταν έγκυρο- δεν θα είχε συνέπειες.Ο λαός θα απέρριπτε ψευδή διλήμματα και κατά κάποιον τρόπο κανείς δεν θα μπορούσε να θεωρήσει τον εαυτό του νικητή. Κάτι ωφέλιμο για συνθήκες υποκρυπτόμενου διχασμού. Θα έμοιαζε λίγο σαν να μηδένιζε το κοντέρ. Οι διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να κάνουν στο βαθμό του δυνατού restart.Δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Δυστυχώς το ΚΚΕ δεν συνέστησε κάτι τέτοιο και οι ψήφοι του θα χαθούν μέσα στο σύνολο των άκυρων.
Δυστυχώς μετά το παραμύθι του πρώτη φορά αριστερά, που θα άλλαζε την Ευρώπη, τώρα θα ζήσουμε το παραμύθι του όχι που θα αλλάξει την Ευρώπη. Και σε λίγους μήνες θα είμαστε φτωχότεροι στο ίδιο αδιέξοδο.
Εκτός και εάν σωθούμε δια του ευρωπαϊκού προσανατολισμού μας, πούμε όλοι μαζί ή τέλος πάντων οι περισσότεροι ναι και οι αγαπημένοι μας συνεταίροι, οι υπόλοιποι ευρωπαίοι, σφάξουν τον μόσχο τον σιτευτό, χαρούμενοι που επιστρέφουμε εμείς οι άσωτοι στην ευρωπαϊκή αγκαλιά…

(εγράφη αργά το βράδυ της παραμονής, ως μικρή κατάθεση των απόψεων μου που από τα μέσα της εβδομάδος είχαν αρχίσει να ωριμάζουν και με απομάκρυναν από την βαθιά επιθυμία μου για ένα ΟΧΙ…)

Advertisements

Written by dds2

Ιουλίου 10, 2015 στις 11:17 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: