περιβάλλον και πολιτική

η θέση του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας για την χθεσινή και προχθεσινή απεργία

leave a comment »

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Δ.Σ. Λαμίας: Ομόφωνο ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης της 11/9/2013

από: http://dikigorosdramas.blogspot.gr/2013/09/1192013.html

Η Γ.Σ. του Δ.Σ.Λαμίας κατά την συνεδρίασή της την 11/9/13, αφού έλαβε υπ’ όψη της και την σχετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου, ομόφωνα επικύρωσε αυτή και αποφάσισε: την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2013 και την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ:
Α. Για τη στοχοποίηση που υφίσταται ο κλάδος στα πλαίσια της «δήθεν απελευθέρωσης» του δικηγορικού λειτουργήματος.
Β. ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
1) Εισάγονται «αγοραίοι» κανόνες σε ό,τι αφορά στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος και δημιουργούνται πλέον συνθήκες «καννιβαλιστικού» ανταγωνισμού, που μεταλλάσουν τον δικηγόρο σε κατ’ όνομα μόνο και κατ’ επίφαση δημόσιο λειτουργό και στην πραγματικότητα σε εγκλωβισμένο επαγγελματία ή μισθωτό, καταργεί de facto θεσμούς δικηγορικούς αλληλεγγύης και πλήττει την οικονομική αυτονομία και αυτοτέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων.
2) Δεν εστιάζει στην κατάργηση της ασύδοτης εμπορικοποίησης της άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και της προνομιακής μεταχείρισης των μεγάλων δικηγορικών μονοπωλίων, με ίδρυση ανέλεγκτων παραρτημάτων στην Επικράτεια, σαν να πρόκειται για ίδρυση υποκαταστημάτων πωλήσεων ειδών διατροφής!!!
3) Καταργεί το με αγώνες κεκτημένο δικαίωμα των μαχόμενων δικηγόρων για τα ποσά αναφοράς, αποσυνδέει τις υποχρεωτικές εισφορές και τις υποκαθιστά από πάγιες εισφορές ανά διαδικαστική πράξη αποδυναμώνοντας τους θεσμούς δικηγορικής αλληλεγγύης.
4) Αίρει τα ασυμβίβαστα των Δικηγόρων, επιτρέποντας τη δημιουργία πολυεπαγγελματικών/ Ανωνύμων Εταιρειών, με αποτέλεσμα την εκμετάλλευση των νέων αλλά και παλαιών Δικηγόρων από διασυλλογικές Δικηγορικές Εταιρείες.
5) Διακινδυνεύεται η λειτουργία των Δικηγορικών Συλλόγων.
6) Δεν λαμβάνει μέριμνα και ιδίως για τους νέους Δικηγόρους, που εργάζονται σε δικηγορικά γραφεία και εταιρείες, τα οποία αναλαμβάνουν σωρηδόν και εργολαβικά υποθέσεις από Τράπεζες και Ασφαλιστικές Εταιρείες (δ/γές πληρωμής, προσημειώσεις κ.λ.π.), καθιστώντας τους «δουλοπάροικους» των μεγαλοδικηγόρων.
Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ:
1) Με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια.
2) Με παροχή «λευκής» νομοθετικής εξουσιοδότησης.
3) Με την de facto «εκχώρηση» της αποκλειστικής νομοθετικής λειτουργίας της βουλής στους διεθνείς πιστωτές ως «μέσο» εξασφάλισης της καταβολής της «επόμενης δόσης» της «δοσοεξαρτημένης» πλέον Ελληνικής Δημοκρατίας.
Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ
Ψηφίζονται συνεχώς Ν/Σ για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και την αποσυμφόρηση των ποινικών και αστικών υποθέσεων με αντίθετο αποτέλεσμα . Η εφαρμογή τους στην πράξη περιορίζει και μερικές φορές καθιστά απαγορευτική τη πρόσβαση του πολίτη στο Δικαστήριο και σε μια Δίκαιη Δίκη, γιατί λειτουργούν ως «εισπρακτικοί μηχανισμοί».
Ενδεικτικά:
1) Περιορίζεται το δικαίωμα άσκησης εφέσεως και η παροχή προσωρινής αποτελεσματικής προστασίας στο δεύτερο βαθμό στις φορολογικές και τελωνειακές διαφορές.
2) Απαγορεύεται και περιορίζεται το δικαίωμα άσκησης εφέσεως στις ακυρωτικές διαφορές, το δικαίωμα άσκησης αναιρέσεως στις διοικητικές διαφορές ουσίας.
3) ΠεριορίζεΤΑΟ το δικαίωμα άσκησης εφέσεως στις ποινικές υποθέσεις (αύξηση των ελαχίστων ορίων της εφέσιμης ποινής).
4) Αυξάνονται τα παράβολα στην πολιτική, ποινική και διοικητική δίκη.
5) Απορρίπτονται ένδικα βοηθήματα και μέσα σε Συμβούλιο χωρίς την τήρηση των εγγυήσεων της δίκαιης δίκης.
6) Επιχειρείται οριστική κατάργηση του διπλού βαθμού δικαιοδοσίας και της αναιρέσεως στις φορολογικές, τελωνειακές και στις λοιπές ποινικής φύσεως διοικητικές υποθέσεις και τη διαγραφή εκκρεμών υποθέσεων από τα πινάκια είτε με την παραγραφή ποινικών υποθέσεων, είτε με την κατάργηση εκκρεμών διοικητικών δικών.

Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Είμαστε αντίθετοι:
1) σε οριζόντιες και αναδρομικές μειώσεις μισθών και συντάξεων ακόμη και κάτω από το ελάχιστο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης,
2) σε πολλαπλή, πλασματική και δημευτική φορολόγηση,
3)σε πολλαπλή ποινικοποίηση των διοικητικών διαφορών και ιδίως των φορολογικών και τελωνειακών, παραβιάζοντας και καταστρατηγώντας τα θεμελιώδη δικαιώματα υπεράσπισης,
4) σε αναγκαστική είσπραξη απαιτήσεων του Δημοσίου σε βάρος των πολιτών κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας και της ισότητας και της δίκαιης δίκης.
5) σε καταστρατήγηση των συνταγματικών αρχών της μονιμότητας, της συνεχούς λειτουργίας και της εύρυθμης και ορθολογικής οργάνωσης της δημόσιας υπηρεσίας, της ισότητας, αναλογικότητας και αξιοκρατίας, με την οριζόντια κατάργηση οργανικών θέσεων, την «διαθεσιμότητα» και την «κινητικότητα».
6)στην αυτοδίκαιη αργία υπαλλήλων με μόνο λόγο την παραπομπή τους στο ακροατήριο ποινικού δικαστηρίου.
7)στις φορολογικές διακρίσεις και ανισότητες μεταξύ ελευθέρων και έμμισθων δικηγόρων.

Για τους λόγους αυτούς η Γ.Σ. των μελών του Δ.Σ.Λ., αφού έλαβε υπ’ όψη της και την σχετική εισήγηση του Δ.Σ., ομόφωνα επικύρωσε αυτή και αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2013.
Λαμία 16.9.2013
Το Διοικητικό Συμβούλιο

(ΔΔΣ: συμφωνώ και προσυπογράφω τα ανωτέρω. Ας μην διερωτώνται οι Ευβοείς γιατί η Λαμία είναι πάντα πιο μπροστά. Χαίρομαι που η σκούφια μου κρατάει λίγο από το Ζητούνι. Για τον τόπο που κατοικώ όμως … )

Advertisements

Written by dds2

Σεπτεμβρίου 19, 2013 στις 12:28 μμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: