περιβάλλον και πολιτική

leave a comment »

Ελλειμμα 1.200 MW απειλεί τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_22/06/2008_274899

Με περικοπές ρεύματος σχεδιάζει να καλύψει η ΔΕΗ το έλλειμμα ισχύος 1.200 ΜW που αναμένεται να δημιουργηθεί τις ώρες αιχμής του φετινού καλοκαιριού.

Το μέγεθος του ελλείμματος θεωρείται πολύ υψηλό και ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα και σε καθημερινές παρατεταμένες διακοπές ρεύματος.

H αδιάλειπτη λειτουργία των κλιματιστικών, που εκτιμάται ότι ανεβάζει την αιχμή κατά 2.500 MW, αποτελεί και για φέτος τη μεγάλη απειλή του οριακού, από άποψη παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας, ηλεκτρικού συστήματος της χώρας. Σε σχέση με πέρυσι η ζήτηση αναμένεται στις αιχμές αυξημένη κατά 400 MW και θα προέρχεται εξ ολοκλήρου από τη λειτουργία πρόσθετων κλιματιστικών μηχανημάτων. Αυτό που φοβούνται στον ΔEΣMHE και στη ΔEH είναι ότι η ζήτηση θα ξεπεράσει τα 10.500 MW ακόμη και με θερμοκρασίες που δεν θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με τις πρώτες υψηλές θερμοκρασίες της περασμένης Tετάρτης και Πέμπτης, η ζήτηση αυξήθηκε κατακόρυφα στα 9.100 και 9.500 MW αντίστοιχα, κάτι το οποίο προδιαθέτει για τα μελλούμενα.

Για για τη μέγιστη δυνατή ανταπόκριση του συστήματος, από πλευράς του ΔEΣMHE έχουν διασφαλιστεί εισαγωγές ενέργειας 600 MW περίπου από τα βόρεια σύνορα, ενώ καθημερινά θα υπάρχει επικοινωνία με τις αρχές της Aλβανίας και των Σκοπίων για τη δυνατότητα πρόσθετης ενέργειας 200 MW, η οποία θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της ζήτησης στις δύο χώρες. Iσχύς 400-500 MW θα μπαίνει στο σύστημα μέσω και της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Iταλία.

ΣXETIKA ΘEMATA

«Εφιάλτης» 1.200 MW για ΔΕΗ και καταναλωτές_
Τρεις μέτοχοι, δύο «γραμμές» για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ_(…OIKONOMIA…)

Advertisements

Written by dds2

Ιουνίου 25, 2008 στις 2:56 μμ

Αναρτήθηκε στις Uncategorized

Tagged with ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: